Uutisarkisto 2007-2008

22.9.2007

Mäntsälän Hockeyliiga käynnistyy

Syyskuun 22 päivä lauantaina se taas alkaa, nimittäin harrastekiekkosarja MHL. Pikkumusta putoaa Mäntsälän jäähallissa jäälle kello 9.20 Mäntsälän Hockeyliigan kolmannen sarjakauden avauspelin merkiksi. Tästä lauantaista eteenpäin pelataan liigaa joka lauantai, pois lukien jouluviikonloppu ja hiihtolomaviikko. Huhtikuun 5 päivä pelataan finaalit ja näin 82 pelin jälkeen on kauden mestari selvillä. Mestaruutta puolustaa Hyvinkään Storm, joka viime keväänä voitti vuodeksi hienon kiertopalkinnon, Lestin Kannun palkintokaappiinsa. Loppuottelussa kaatui silloin ensimmäisen MHL kauden mestari Shadows Lahdesta.

Liiga on laajentunut nyt 15 joukkueen sarjaksi, ja tuo määrä on nykyresurssit huomioon ottaen maksimimäärä. Liigaa pyöritetään kokonaan vapaaehtoisvoimin. Päällikkönä toimii liigan perustaja ja puheenjohtaja Petri Lehikoinen. Muita talkoolaisia ovat talousasioista vastaava Jorma Taljavaara, uudistuneita nettisivuja hoitava Mirja Lehikoinen, sekä lehtijutuista ja muusta sälästä huolehtiva Ilpo Nummela. Otteluiden toimitsijoina ovat tänä vuonna Mäntsälän Jää – Tiikereiden B-91 joukkueen pelaajat. Tuomareina viheltävät MHL;n omat tuomarit, jotka ovat Keski-Uudenmaan erotuomarikerhon jäseniä. Kaiken kaikkiaan siis täysin mäntsäläläisvoimin mennään eteenpäin.

Uusina joukkueina liigaan ovat tulleet Lopen Lätkä, Lepakot Hyvinkäältä, ja Something Wild Lahdesta. Lisäksi lahtelainen Laiskat Linnut ovat vaihtaneet nimensä Mallas Stariksi. Mäntsälästä on tänäkin vuonna kolme joukkuetta mukana Verso, Gentlemen, ja Tigers.

Ottelut alkavat lauantaisin kello 09.20 ja niitä pelataan kolme tai neljä peräjälkeen. Kaikkiin otteluihin on vapaa pääsy, ja viihtyisässä hallissa palvelee otteluiden ajan kahvio, josta voi myös seurata pelejä. Tervetuloa siis lauantaisin jäähallille katsomaan alueen parasta harrastekiekkoa. Lisätietoa otteluista, sarjataulukoista ym. saat liigan nettisivuilta www.mhl.fi /

I:N

29.9.2007

MHL AVAUSKIERROS PELATTU

Mäntsälän Hockeyliigan avauskierros pelattiin lauantaina 22.9.2007. 15 joukkuetta on jaettu kahteen eri lohkoon ylempään, ja alempaan. Lohkojärjestys muodostuu edellisten kausien menestyksen määrittämänä. Avauskierros aloitettiin ylemmän lohkon peleillä. Otteluissa pelataan 2 20 minuutin erää.

Ensimmäisessä pelissä lahtelainen Shadows kohtasi Hirvihaaran Verson. Petri Mustalahti Versosta sai olla tämän kauden ensimmäisen maalin tekijä. Ajassa 10.03 heilahti verkko Shadowsin päädyssä Verson maalin kunniaksi. Ensimmäinen erä oli tasainen ja päättyi lukemiin 2 – 2.Toista erää oli pelattu 23.57 kun lahtelaiset siirtyivät maalin johtoon, ja 19 sekuntia myöhemmin johto oli jo kaksi maalia. Neljä minuuttia edellisistä ja Shadows maalasi taas kahdesti nyt maalien ajallinen ero vain 8 sekuntia. tilanne jo 6 – 2. Lopussa kummatkin joukkueet tekivät vielä maalin, ja lopputulos näin 7 – 3 Shadowsille. Toisessa pelissä viime vuoden voittaja Storm kohtasi HC Klipsin. Viime vuoden meriitit ei painaneet mitään, kun Klips pyöritti mestareita ensimmäisessä erässä siirtyen jo 3 – 0 johtoon. Toinen erä oli Stormin takaa – ajoa, mutta Klips kesti hienosti hyvän maalivahtinsa Lasse Ketolan johdolla. Lopputulos 5 – 3 Klipsin voitto. Ottelu oli vauhdikas ja erittäin hyvää harrastekiekkoa.

Päivän viimeisessä ottelussa kohtasivat Mäntsälän Gentlemen ja liigan uusi tuttavuus Lepakot Hyvinkäältä. Mäntsälän G-miesten luistimet olivat vielä ilmeisesti kesäterässä, siksi helposti Lepakot ottelua hallitsi. Tilanteessa 5 – 0 Lepakoiden johtaessa, satutti Gentlemen joukkueen Jarmo Eloranta laitakahinassa selkänsä niin pahoin, että ottelu jouduttiin keskeyttämään, pitkäksi venyneiden hoitotoimenpiteiden takia. Näin ottelun loppunumerot 5 – 0 Lepakoille. Toivottavasti ”Life” Eloranta nähdään pian taas tositoimissa tulevissa matseissa.

I:N

 

 

29.10.2007

Lopen Lätkä jäädytti Tigersin

MHL alemman lohkon ensimmäiset pelit pelattiin 29.9. lauantaina. Aamun avauksessa ottivat mittaa toisistaan Askola Indians vastaan Orimattilan Pedot. Indians pelasi hienon ensimmäisen erän johtaen ottelua 2 – 0. Toiseen erään Pedot tuli vahvasti peliin mukaan ja 50 sekuntia aloituksesta oli kiekko jo Askolan pömpelissä. Pedot veivasivat vielä peräjälkeen 5 maalia  Indiansien yhtä vastaan. Näin pelin lopputulos 6 – 3 Pedoille.

 Toisessa ottelussa sarjan tulokasjoukkue Something Wild lahdesta sai vastaansa Klaukkalan Keskarit. Ottelun alku oli lievää Klaken hallintaa, ja se johtikin avauserän jälkeen 1-2.

Ottelu ratkesi kun ottelua oli pelattu 34.07 silloin lahtelaiset tasoittivat ottelun, ja siitä vain 14 sekuntia niin he johtivat jo 2 maalilla. Klake sai vielä kavennettua, mutta voittoon asti rahkeet ei riittäneet  Ottelun lopputulos 5 – 4 Something Wildille.

 Päivän viimeisessä kamppailussa mäntsäläläinen Tigers yritti saada avauspisteitä sarjassa ensimmäistä kertaa pelanneelta Lopen Lätkältä. Tosin jo  Lopen joukkueen  alkulämmittely näytti siltä, että siellä suunnalla osataan muutakin kuin perunanviljely.

Ottelu oli koko ajan Lätkän hallinnassa ja Tigers joutui näin puolustuskannalle. Loppelaiset tekivät kummassakin erässä yhden maalin ja voittivat näin 2 – 0. Ilman Mikko Kallion huimia pelastuksia Tigers maalilla ottelun loppunumerot olisivat olleet huomattavasti suuremmat. Parhaan pelaajan palkinto meni oikeaan osoitteeseen. Tigersilläkin oli omat paikkansa, mutta Lopen maalivahti oli itse varmuus, ja koppasi siis kaikki kiekot kiinni. Hän torjui itsensä myös Lestin lahjakortin saajaksi.

 Nyt kun ensimmäinen kierros on lähes kokonaisuudessaan pelattu voidaan todeta , että kaikki Mäntsälän joukkueet ovat hävinneet ottelunsa. Samoin kaikki tulokasjoukkueet ovat voittaneet pelinsä. Mestaruutta puolustava Storm hävisi myös avausottelunsa eli voidaan kai odottaa mielenkiintoista talvea. Lauantaina taas jatketaan jo kello 9.00 alkaen. Päivän aikana pelataan neljä ottelua esim. viime vuoden finalistit Storm ja Shadows iskevät tällöin yhteen.

Lisätietoa esim. pelien alkamisajoista ym. ajankohtaisesta löytyy sivuilta www.mhl.fi/

 Tervetuloa lauantaina Tokmanni - areenalle seuraamaan alueen parasta harrastekiekkoa.

 I:N

13.10.2007

Tigers voitti Versolle tappio

Mäntsälän Hockeyliigassa on taas pelattu tiukkoja otteluita. Lauantaina 13.10.2007 Mäntsälän Tigers kohtasi Svengikiekon Järvenpäästä. Tigers suorastaan murskasi järvenpääläiset, loppunumeroiden ollessa 8- 1. Mäntsälän tehomiehinä tässä ottelussa olivat Petri Lehikoinen, joka kirjautti ottelupöytäkirjaan tehot 2+2 ja Sampo Lammenranta lukemin 1+3 .

Päivän muissa otteluissa Lopen Lätkä jatkoi varmoja otteitaan voittamalla Askola Indiansin maalein 6 – 2.

Samoin myös toinen  liigan tulokasjoukkue Something Wild  voitti Orimattilan Pedot 6 – 1.

Viime lauantaina 20.10 Hirvihaaran Verso kohtasi voitoitta olleen Hyvinkään Stormin. Ottelu oli erittäin tasainen ja tiukka. Pelin loppupuolella Verso pääsi pelaamaan viidellä kolmea vastaan, mutta ei saanut ratkaistua peliä kovasta myllytyksestä huolimatta. Stormin saadessa viidennen kenttäpelaajan jäälle kävi kuten usein käy, kun vastustaja ei ole saanut maalia ylivoimalla pelatessaan. Stormin hyökkääjä pääsi yksin läpi ja niittasi kiekon varmasti Verson maaliin. Pisteet siis hyvinkääläisille ja näin viimevuoden mestarikin sai pistetilinsä auki.

Lauantain toinen ottelu oli yhtä tiukka, siinä Kolmosketju voitti HC Klipsin samoin  numeroin 5 – 4.

Viimeisessä pelissä lahtelainen Shadows hävisi ehkä hieman yllättäen Hyvinkään Lepakoille.

Viime kaudella vasta finaalissa ensimmäisen tappion kärsinyt Shadows, ei pystynyt tällä kertaa vastaamaan Lepakoiden peliin. Lepakot tiedettiin vahvaksi joukkueeksi ja siltä sen pelaaminen vaikuttaakin.

Tulevat ottelut näyttävät mihin asti lepakoiden lento kantaa.

 I:N

17.11.2007

Gentlemen voitti viimevuoden mestarin

 Mäntsälän Hockeyliigassa on pelattu taas niin ylemmän kuin alemmankin alkulohkon otteluita.

Alemassa lohkossa Klake Klaukkalasta voitti tiukan väännön jälkeen Svengikiekon 4 –3. Svengikiekko oli lähellä sarjan ensimmäistä voittoaan  johtaen peliä jo 1-3. Lopussa Klake tuli kuitenkin  tasoihin ja voittoon asti.

 Mäntsälän Tigers hävisi Askola Indiansille 2 – 4. Ottelu oli myös tiukka. mutta Tigers ei  hyvistä paikoistakaan saanut riittävästi maaleja. Pisteet siis Askolaan.

 Orimattilan Pedot voitti yllättävän suurinumeroisesti Mallas Starsin maalein 7 – 2.Orimattilan pojat pelasivat hyvää kiekkoa ja ansaitsivat voittonsa. Ylemmässä lohkossa Hirvihaaran Verso hävisi erittäin tärkeässä pelissä HC Klipsille 3 – 5.

Ottelussa mentiin tasatahtia tilanteeseen 3- 3. Viimeisessä erässä ajassa 16.32 Klips siirtyi ylivoimalla maalin johtoon. Loppuerän Verso painosti mutta vastustaja teki  maalin Verson pelatessa ilman maalivahtia. Verson mahdollisuudet ylempään loppusarjaan ja sitä kautta vaikka finaaliin asti vaikeutuivat häviön takia oleellisesti. Kaksi ottelua on  jäljellä, ja vastassa Lepakot sekä Gentlemen, jompikumpi olisi Verson ainakin voitettava.

 Gentlemen taasen voitti kovan ja kiihkeän pelin Hyvinkään Stormia vastaan. Siinä ottelussa myös  päätuomari Juha Taljavaara joutui koville, kummankin joukkueen käydessä aivan turhan kovilla kierroksilla. Jatkuva suunsoitto ja suoranainen vinoilu tuomarille ei kuulu mihinkään joukkuepeliin, eikä sarjatasolle. Vielä vähemmän sitä luulisi näkevän ja kuulevan aikuisten miesten harrastesarjassa. No olihan yleisöllä kuultavaa ja nähtävää. Kummatkin joukkueet kuuluvat kuitenkin liigan parhaimmistoon, joten oli lupa odottaa toisenlaista peliä. Molemmat joukkueet sitä hyvää peliäkin osaavat pelata.

Storm on neljässä ottelussa ottanut 99 minuuttia jäähyjä, ei siis ole ihme että viimevuoden mestari on voittanut vain yhden ottelun. Tämänkin se siis hävisi 5 – 6 .

 Lepakot näytti päivän viimeisessä ottelussa mikä on tyvipään joukkueen ja sarjakärjen ero.Suurempia puristamatta Lepakot kaatoi Kolmosketjun numeroin 10 – 1. Kova on sen joukkueen oltava kuka Lepakot tällä hetkellä kaataa, niin hienoa ja helponnäköistä klap -  klap kiekkoa se pelaa.

 Lauantaina jatketaan, tervetuloa Tokmanni areenalle katsomaan kannustamaan.

 I:N

1.12.2007

TIGERS JA GENTLEMEN VOITTOIHIN

Kiekkoa on taas pelattu Mäntsälän hallissa MHL - sarjan merkeissä. Viime lauantaina Gentlemen väänsi tiukan pelin jälkeen 5 – 3 voiton Hirvihaaran Versosta. Tilanteeseen 3 – 3 asti pelattiin tasaisesti. 4 - 3 maalin jälkeen Verso yritti vielä ilman maalivahtiakin tasoitusta, mutta G-men Mikko Tiensuu teki 5 – 3 maalin tyhjiin sekunti ennen loppua. Versosta palkittiin hyvän pelin, ja 2 maalia tehnyt Teemu Kupiainen. Gentlemenistä raati muisti lahjakortilla V -P Seppälää.

Shadows kuritti puolella teholla Kolmosketjua numeroin 9 – 5. Kovasti Kolmosketjun pojat yrittivät mutta lahtelaiset olivat piirun verran parempia. Kolmosketjulla oli vain 7 pelaaja mukana, ja se tietää varmaa itsemurhaa Shadowsin tasoista joukkuetta vastaan.

Päivän kolmannessa ottelussa Lepakot voitti Klips HC maalein 4 – 2. Lepakot johtivat jo 4 – 0, mutta Klips tuli vielä kolmannessa erässä peliin mukaan ja teki 2 maalia. Peli oli erittäin hyvää kiekkoa ja Lepakot joutuivat jo pelaamaan voittonsa eteen. Peli oli Klipsin runkosarjan viimeinen ja se jää jännittämään muiden pelien tuloksia.

Päivän viimeisessä ottelussa kovaan kuntoon päässyt Tigers murskasi Klaken 7 – 1. Tigers piti yllä kovaa liikettä sekä nopeutta, ja näin tilanteita syntyi yhtenään Klaken maalille. Koko joukkue pelasi hienosti ja kiekko kulki pelaajalta pelaajalle näppärästi. Puolustaja Ari Kemppainen sai palkintoraadin yksimielisenä päätöksenä Tigersin parhaan pelaajan palkinnon. Varmaa ja rauhallista pelaamista, sekä hyviä avauksia hyökkääjille olivat raadinkommentit. 

Lauantaina taas jatketaan

I:N

5.1.2008

MHL-LIIGAN ALKUSARJAT PELATTU

 Mäntsälän Hockeyliigan ylempi ja alempi alkusarja on saatu päätökseen. Viimeiset pelit pelattiin viime lauantaina. Nyt pelattujen alkusarjan sijoitusten perusteella jatketaan ylemmässä loppusarjassa, välisarjassa, ja alemassa loppusarjassa. Mäntsäläläisjoukkueista vain Gentlemen pääsi ylempään loppusarjaan ja tavoittelemaan hienoa liigan kiertopalkintoa Lestin Kannua. Hienosti  G - miehet jaksavat vuodesta toiseen olla alueen harrastekiekon huipulla. Saadessaan parhaan miehistönsä otteluihin ja pitämällä pään kylmänä Gentlemen joukkueella on mahdollisuus voittaa koko MHL-liiga.

 Vastus ylemmässä loppusarjassa on kuitenkin kivikova. Hyvinkään Lepakot voittivat kaikki alkusarjan ottelunsa päästäen vain 6 maalia yhtämonessa ottelussa. Toissa vuoden mestari Shadows hävisi vain Lepakoille. Viime vuoden mestari Storm tulee taistelemaan kynsin ja hampain siitä, että Lestin Kannu jäisi heidän palkintokaappiinsa. Viides ylemmän loppusarjan joukkue on aina yllätyksiä täynnä oleva HC Klips.

 Välisrajassa pelaavat Hirvihaaran Verso, Tigers Mäntsälästä, Kolmosketju, Lopen Lätkä ja Something Wild Lahdesta. Suurista odotuksista huolimatta Verso ei tänäkään vuonna selviytynyt ylempään loppusarjaan. Joukkueella on kokoa, näköä, taitoa ja paljon pelaajia, mutta ei vaan peli kulje niin kuin se pitäisi. Lienee syy henkisellä puolella, mailaa puristetaan joskus liian tiukasti ja se ei tuota toivottua tulosta.Tigers on taasen pelannut iloista kiekkoa ja se toi hieman yllätyksellisesti joukkueelle paikan välisarjaan.Tigers on sekoitus nuorta sekä vanhaa harrastajaa, ja se tuntuu toimivan.

 Kolmosketju tippui ylemmästä alkusarjasta tähän välisarjaan niin kuin Versokin. Lahtelainen Something Wild oli alemman loppusarjan toinen eli kovia joukkueita kumpikin.

Alkusarjojen yllättäjä on kuitenkin Lopen Lätkä joka porskutti alemassa alkusarjassa tappioitta koko sarjan. Perunapitäjän joukkue pelaa hienoa harrastekiekkoa ja juuri oikealla harrastekiekkoasenteella. Mielenkiintoista nähdä voittaako Lätkä välisrajan ja pääsee pelaamaan silloin ylemmän loppusarjan viimeistä vastaan sijoista 5-6.

 Alemassa loppusarjassa ottavat mittaa toisistaan Orimattilan Pedot, Svengikiekko Järvenpäästä, Askolan Indians, Mallas Star Lahdesta ja Klake Klaukkalasta.Askola ja loppukaudesta piristynyt Svengikiekko keikkunevat tämän sarjan kärjessä keväällä.

 Tästä siisjatketaan ensi lauantaina 12.1 heti huippuotteluilla. Aamun avauksessa klo 9.20 Gentlemen kohtaa Lepakot ja seuraavassa pelissä pelaavat Shadows vastaan Storm. Kolmas ottelu on välisarjan Kolmosketju vastaan Something Wild.

Kaikki kannustamaan suosikkijoukkuettaan voittoon. Otteluihin on vapaa pääsy.

Katso myös MHL. nettisivut www.mhl.fi/

I:N

5.1.2008

GENTLEMEN  HÄVISI  LEPAKOILLE  1 – 5

Mäntsälä Hockeyliigan ylemmän loppusarjan pelit alkoivat Tokmanni - areenalla viime lauantaina.

Lepakot Hyvinkäältä ei antanut Mäntsälän Gentlemen joukkueen yllättää itseään vaan takoi vastustamattomasti taululle voittolukemat 5 – 1. Ottelu oli hyvää kiekkoa ja vain ihme pudottaa Lepakot –joukkueen kevään finaalista. Siksi kiekkovarmaa ja kontrolloitua joukkueen peli on.

Toisessa ottelussa, viimekauden mestari Storm näytti, että vaikka runkosarja meni alle odotusten, tosipelien tullessa joukkue on luunkova. Lahtelainen Shadows hävisi hyvinkääläisille 3 – 2 . Shadowsilla ei ollut matkassa kuin seitsämän pelaajaa, mutta se ei Stormin voittoa himmennä.

 Välisarjan pelissä Kolmosketju ja Something Wild pelasivat tasan 6 – 6.

 Lauantaina jatketaan heti 9.20 välisarjan kärkikamppailulla Tigers Mäntsälä vastaan Lopen Lätkä.

 I:N

19.1.2008

Verso voitti. Gentlemenille ja Tigersille tappiot.

 Mäntsälän Hockeyliigassa on taas pelattu monta kiihkeää ja jännittävää peliä.

Lauantaina 19.1 Tigers kohtasi Lopen Lätkän. Loppi jatkoi voittoisia pelejään peittoamalla mäntsäläläiset selvin 5 – 1voittonumeroin. Loppelaiset olivat koko pelin ajan potkun Tigersiä edellä, näin voitto oli täysin ansaittu. Päivän muissa otteluissa Svengikiekko voitti Pedot Orimattilasta myös 5 – 1 numeroin.

Askolan Indians voitti Klake HC:n maalein 5 – 2.

 Viime lauantaina ylemmän loppusarjan ensimmäisessä pelissä Hyvinkään Lepakot murskasivat Klipsin maalein 3 – 11. Lepakot oli joka osa - alueella Klipsin pelaajia edellä, vaikka eivät hekään huonosti pelanneet. Lepakot on vaan sarjan paras joukkue tällä hetkellä.

 Toisessa ottelussa kohtasivat Gentlemen ja Shadows. Kummatkin olivat hävinneet avausottelunsa joten voitto tässä ottelussa olisi elintärkeä jatkoa ajatellen. Tappio suistaisi melko varmasti ulos ainakin finaalista.

Shadows ei antanut tässä pelissä mitään mahdollisuuksia G-miehistölle. ensimmäinen erä päättyi 3- 0 lahtelaisille. Toisessa erässä  he tekivät kuudessa minuutissa 4 maalia ja tilanne jo  7 – 0. Ottelun loppuhetkillä Shadowsin pelkästään surfaillessa kentällä sai Mäntsälän herrasmiehet hieman kaunisteltua loppunumeroita lukemiin 7 – 3 . Totaalinen tyrmäys lahtelaisilta ja Mäntsälän pojat ottivat lukua. Gentlemenin tappio tietänee Lestin Kannun lipumista tänäkin vuonna Mäntsälän ulkopuolelle.

 Välisarjan ottelussa Hirvihaaran Verso kohtasi Something Wildin. Ensimmäinen erä oli tasaista vääntöä puolin ja toisin. Tauolle lähdettiin lukemista 4 – 4. Toisen erän puolivälissä nähtiin sitten Petteri Kärki –show. Petro täräytti 3 minuutissa puhtaan hattutempun eli kolme maalia. Tästä ei lahden pojat enää nousseet .

Ottelun loppunumeroiksi saatiin 9 – 6 Versolle. Verso pelasi hyvin ja vapautuneesti. Vahinko vain että vasta nyt, kun mahdollisuudet kirkkaimpiin mitaleihin on mennyt.

 Ensi lauantaina jatketaan kolmella alemman loppusarjan pelillä.

 I:N

9.2.2008

VERSO VOITTI TIGERSIN 4 – 2

LEPAKOT VARMISTI FINAALIPAIKAN

Viime lauantaina 9. helmikuuta Tokmanni - areenalla pelattiin kolme jännittävää MHL- liigan peliä. Aamun avauksessa viime vuoden mestari Storm voitti suurinumeroisesti Klips:n

Ensimmäisen erän  puoleenväliin asti Klips pystyi taistelemaan vastaan, sen jälkeen Storm meni menojaan. Lopputulos 8 – 3 Stormille. Voitto tietää sitä, että Storm on melko lähellä pääsyä tämänkin vuoden MHL- finaaliin, ja näin se pystyisi puolustamaan Lestin Kannun säilymistä joukkueen palkintokaapissa. Kahdesta jäljellä olevasta ottelusta yksikin piste varmistaa Stormin finaalipaikan.

Toinen finalisti on jo selvillä Lepakoiden murskatessa Shadowsin päivän toisessa ottelussa maalein 7 – 2. Näin Lepakot varmisti jo ennen viimeistä peliään finaalipaikan itselleen.

Hieman odotettiin, että lahtelaiset olisivat pystyneet laittamaan Lepakot tiukoille, näin ei kuitenkaan käynyt. Shadows  hallitsi kenttätapahtumia, mutta huono viimeistelytarkkuus ja Lepakoiden hyvä maalivahtipeli ratkaisi ottelun Lepakoille.

Päivän kolmas ottelu oli odotettu paikallisderby Hirvihaaran Verso vastaan Tigers. Ottelun ensiminuuteista alkaen näki pelaajien käyvän hieman ylikierroksilla.

Verson Jari Seppälä sai pelin alussa kaksi jäähyä lähes peräjälkeen, mutta Tigers ei pystynyt näitä jäähyjä hyödyntämään. Versolaisten pelatessa jälleen alivoimalla ajassa 10.47 Seppälä rynnisti laidasta läpi ja teki 1 –0 alivoimamaalin. Eikä mennyt kuin 50 sekuntia edellisestä niin Miika Mattila teki jälleen alivoimamaalin ja  tilanne näin 2 – 0 Versolle. Synkkä minuutti Tigersille, ja ehkä koko ottelun kulminaatiopiste. Ensimmäisen erän lopussa tuomarikaksikko Timo Mämmi ja Juha Taljavaara joutuivat jakamaan muutamia kaksiminuuttisia ja 10 minuuttisen ottelun rauhoittamiseksi.

Tämän jämäkän tuomarikaksikon tiukka linja tehosikin,  ja toinen erä oli huomattavasti rauhallisempaa ja kurinalaisempaa pelaamista. Suunsoitto tuomareille ei muutenkaan kuulu fiksun pelaajan pelikirjaan !!

 Toisen erän  alussa ajassa 20 .46 Tigersin Tommi Grönlund nostatti vielä Tigers toiveita tekemällä ylivoimamaalin ja kaventaen ottelun numeroihin 2 – 1. Erän puolessavälissä ottelu sitten ratkeaa Miika Mattilan toiseen henkilökohtaiseen osumaan ja Verso johtaa näin 3 – 1. Seuraavakin maali merkitään Verson pelaajalle, Jari Narinen tykitti numeroiksi jo 4 – 1.

Aivan ottelun lopussa Tigersin Pasi Kakkonen teki vielä maalin. Näin loppunumerot 4 –2 Verson eduksi. Odotettua peliä oli katsomassa parhaimmillaan lähes 60 katsojaa, jotka elivät täysillä mukana kiihkeän ottelun tunnelmassa.

 Edellisenä lauantaina 2.2 pelattiin myös kolme ottelua. Orimattilan Pedot tyrmäsi Klaken maalein 11 – 2. Mallas Stars lahdesta hävisi Askola Indiansille 3 – 7. Lopen Lätkä menetti ensimmäisen sarjapisteensä tällä kaudella pelattuaan tasan 3 - 3 Kolmosketjun kanssa.

 I:N

15.3.2008

Lepakot ja Shadows Mhl –Liigan finaaliin -GENTLEMEN PRONSSIPELIINViime lauantaina Tokmanni – Areenalla pelattiin taas huimia Mäntsälän Hockeyliigan pelejä.
Panoksena olivat sijoitukset 5.4 lauantaina pelattaviin finaaleihin. Viimevuoden voittajalla Stormilla oli vastustajana jo finaalin tiensä selvittänyt Lepakot. Storm aloitti hurjasti ja meni jo 2 – 0 johtoon. kun peliaikaa oli pelattu vasta reilut 5 minuuttia. Lepakot kavensivat ja vielä tasoittivatkin ottelun. aivan ensimmäisen erän lopussa Stormin jäähyillessä. Toisen erän alkuun Lepakot paukauttivat 3 – 2 johtomaalin Stormin edelleen pelatessa vajaalla. Ajassa 31.45 Stormin joukkueen taistelija Jussi Vihko nostatti vielä toiveita tehden tahtomaalin aivan maalin edestä. Minuutti tästä ja Lepakot laukoivat viimeisen niitin Stormin arkkuun tekemällä taas ylivoimamaalin. Aivan lopussa vielä Lepakot tekivät loppunumeroiksi 5 – 3 heidän voitokseen. Finaalissa heitä vastaan asettuu Shadows Lahdesta

Lopputulos tiesi sen, että Storm pelaa pronssiottelussa . Vastaansa se saa Gentlemen joukkueen Mäntsälästä, joka voitti lauantaina Klipsin 4 –3.
Jos G-miehet olisivat voittaneet 13 maalilla olisi se pelannut finaalissa. Nyt ei peli kuitenkaan ollut parasta kiekkoa, vaan sellaista keväistä surffailua niittypellolla.
Rutiinilla Mäntsälän pojat ottelun voitoksi käänsivät, jos olisi kaikki ollut kohdallaan, finaalin olisi ollut mahdollisuus.

Aamun ensimmäisessä ottelussa Hirvihaaran Verso voitti Kolmosketjun maalein 8 – 5.
Seppälän Jari heilutti tahtipuikkoa ja teki siinä sivussa 4 maalia. Voitto tiesi sitä, että ensi sunnuntaina. jos Verso pelaa vähintään tasan Lopen Lätkän kanssa se pelaa finaalipäivänä sijoista 5 – 6 HC Klipsin kanssa.

Viimeinen kierros ennen finaaleja pelataan poikkeuksellisesti 30.3 2008 sunnuntaina.
Silloin siis Verso kohtaa huimassa kamppailussa kauden yllätysjoukkueen Lopen Lätkän.
Panoksena pääsy peleihin sijoista 5 – 6. Ottelut alkavat klo.14.50 jumbofinaalilla
Klake Hc – Mallas Stars. Sen jälkeen Verso – Lätkä, ja viimeisenä alemman loppusarjan finaali jossa pelaavat Askola Indians ja Svengikiekko Järvenpäästä. Tervetuloa katsomaan, jännitettävää riittää siis ihan loppuun asti.
Muista hieno MHL – finaalipäivä huhtikuun viidentenä. Mikä joukkue tänä vuonna nostaa Lestin Kannun kohti Areenan kattoa. Silloin kaikkien jääkiekon ystävien on oltava paikalla!!!

I:N

30.3.2008

MHL – FINAALIPÄIVÄ LAUANTAINA

Tulevana lauantaina 5.4 on pitkän MHL- kauden lopputapahtuma Tokmanni Areenalla.Silloin ratkaistaan mikä joukkue saa vuodeksi palkintokaappiinsa  komean kiertopalkinnon Lestin Kannun. Siitä taistelevat siis Lepakot Hyvinkäältä ja Shadows Lahdesta. Pronssipelissä ovat vastakkain Gentlemen Mäntsälästä ja Storm Hyvinkäältä.

Viime sunnuntain ottelussa (30.3.2008) Verso vastaan Lopen Lätkä selvisi se että Hirvihaaran Verso pelaa heti finaaliaamun ensimmäisessä ottelussa sijoista 5 – 6 Hc Klipsin kanssa.

Verso voitti kauden yllätysjoukkueen Lätkän maalein 4 – 2. Lätkä jäi siis seitsemänneksi.

Kolmosketju oli kahdeksas, Something Wild yhdeksäs ja Tigers Mäntsälästä kymmenes.

Sijoista 11 –12  Askola Indians voitti 5 – 4 Svengikiekon. Näin Askola yhdestoista ja Svengikiekko kahdestoista. Sunnuntain viimeisessä ottelussa Mallas Star voitti jumbofinaalissa Klaken maalein 9 – 2.  Orimattilan Pedot oli kolmastoista, Mallas Star neljästoista ja viimeiseksi jäi Klake Klaukkalasta

Kausi alkoi syyskuun lopussa 2007 ja nyt on pelattu 79 ottelua, ja kolme on siis vielä jäljellä. Ennen finaaleja 268 eri pelaajaa on saanut tehomerkintöjä. Pistepörssiä johtaa Shadowsin Mikko Uotinen joka kymmenessä ottelussa on  tehnyt 15 maalia ja antanut 11 syöttöä yhteensä siis 26 pistettä.

Koko liigassa on  tehty 672 maalia ja tuomarit ovat jakaneet 1643 jäähyminuuttia.

Ensi lauantaina 5.4 kaikki jääkiekon ystävät Tokmanni- Areenalle seuramaan jännittäviä finaalikamppailuja. Pelit alkavat klo.9.20. Tarkemmat tiedot http://www.mhl.fi/.

 I:N

5.4.2008

LEPAKOT VEI LESTIN KANNUN 

Viime lauantaina 5.4 ratkaistiin Mäntsälän Hockey Liigan mestari Tokmanni Areenalla. Parhaimmillaan lähes satapäinen katsojajoukko näki korkeatasoisen finaalin.

Lahtelainen Shadows pelasi Hyvinkään Lepakoita vastaan. Kaksieräisen ottelun ensimmäinen erä oli tiukkaa taistoa, mutta maaleja ei siinä nähty. Toisen erän alussa Shadows siirtyi jo 2 – 0 johtoon, ja näytti siltä että mestaruus on menossa lahteen. Lepakot oli toista mieltä ja ajassa 29.05 se teki kavennusmaalin ja siitä vain 20 sekuntia tilanne oli jo  tasan 2 – 2. Pelikello näytti aikaa 33.17 kun  tämän kauden viimeinen maali nähtiin liigassa. Lepakot oli tekijänä ja näin 3- 2 voitto, ja kiertopalkinto Lestin Kannu matkasi Hyvinkäälle.

Ottelu oli huipputasainen ja erittäin hyvää harrastekiekkoa. Näin kausi sai arvoisensa lopun myös pelillisesti.

Pronssiottelussa Mäntsälän Gentlemen hävisi Hyvinkään Stormille maalein 1 – 7. Vaikka Mäntsälän pojat hallitsivat ottelua, Storm kävi tasaisin väliajoin tekemässä voittoon tarvittavat  maalit G-miesten verkkoon. Stormille näin pronssimitalit. Gentlemen jäi neljänneksi

Sijoista viisi ja kuusi pelasivat Hirvihaaran Verso ja Hc Klips. Verso vei varmalla pelillä voiton ja viidennen sijan maalein 6 – 3.

Koko kauden, lähes kaikki ottelut viheltänyt tuomarikaksikko Timo Mämmi ja Juha Taljavaara selvisivät finaaliotteluistakin kiitettävin arvosanoin. Myös osa pelaajista kiitti linjakasta tuomaritoimintaa.

 Näin on kolmas MHL- kausi paketissa. Koko MHL- organisaatio haluaa kiittää joukkueita, tuomareita

sponsoreita, katsojia, ja kaikkia niitä muita henkilöitä, jotka ovat mahdollistaneet tämän hienon sarjan toteutumisessa. Nyt ladataan akkuja ja syksyllä jatketaan uusin voimin.

 HYVÄÄ KEVÄÄN ODOTUSTA KAIKILLE JA HAUSKAA KESÄÄ